Veckans logganteckningar

Veckans arbete:

1. I måndags var jag på Wiks folkhögskola och höll en lektion under rubriken “Vad är det för speciellt med att skriva för barn och unga?”. En komplex fråga, väldigt spännande att diskutera men utan givna eller enkla svar. Jag resonerade kring sådant som åldersindelning, tematik och språk - och talade mig förstås varm för den lite djärvare bilderboken, en bilderbok som vågar oroa och störa. Och som kanske inte nödvändigtvis måste läsas av barn, utan lika gärna av vuxna? Jag lär återkomma till ämnet “den farliga bilderboken” igen - ämnet engagerar mig mycket - och min och Sara Gimbergssons kommande bilderbok Pelé, Kaká och jag (Opal våren 2013) är ett försök att inte väja för det svarta och svåra.

2. Nya numret av Ord&Bild kom i brevlådan, med min novell Öppna förskolan i. Eller egentligen är det ett utdrag ur ett romanprojekt under arbete. Jag har bara gluttat lite i tidskriften - blir alltid generad över att se mina texter i tryck och vågar nog inte titta ordentligt förrän om något år.

3. Förbereder mig inför ett förlagsmöte ... En spännande idé som jag hoppas kunna berätta mer om senare. Men än så länge hemligt.

4. Läser Johanna Ekströms Om man håller sig i solen och tycker mycket om den. Språket är väldigt kraftfullt under den återhållna ytan, skapar tydliga bilder och skarp oro.

/Anna


2012-05-10 | 0 kommentarer | Kommentera