Glad överraskning - igen!

Nej, man kan ju inte veta om man får några recensioner eller om det blir någon uppmärksamhet över huvud taget när man ger ut en bok - och det känns liksom bäst att inte ta något för givet, eller ha för stora förväntningar. Desto roligare när det då händer! I Svenska Dagbladet i lördags, 6 oktober, var det en fin text om temat vänskap i nyutgivna ungdomsromaner. Min roman Det finns så många toppar man blir aldrig aldrig nöjd var ett av exemplen, liksom Viveca Sjögrens Himmel över Hassela och Hanna Jedviks Kurt Cobain finns inte mer.
Elise Karlsson hade skrivit artikeln och jag blev nyfiken på de andra två böckerna, ska genast försöka läsa dem!
/Anna


2012-10-08 | 0 kommentarer | KommenteraFörfattarbesök och annat kul

Att prata inför två femmor, klass 5a och 5b på Valsätraskolan i Uppsala, kändes först lite nervöst, och som vanligt hade jag förberett mig massor ... men jösses, vad kul det var! De hade ju också förberett sig, och hade ett batteri av frågor redo. Bra frågor, kul frågor, nyfikna frågor. Jag är imponerad. Hela timmen fylldes av frågor och funderingar kring hur man skriver en berättelse, vad som är roligast med att vara författare, vad man behöver för utbildning, vilken bok jag är mest nöjd med av mina egna osv osv. Två superfina klasser, helt enkelt, och två engagerade lärare: Berit och Eva.

Senast jag var i klass och pratade var förra året, då en nia på Gottsundaskolan här i Uppsala hade läst Det finns så många toppar man blir aldrig aldrig nöjd i manus. Alltså ännu inte färdigt, och ännu inte antaget. Det var lite läskigt men fantastiskt nyttigt! De kom med många bra synpunkter. Skrattade åt vissa ordval ... yes box, hade jag råkat skriva på ett ställe i texten, det tyckte de var, hm, minst sagt gammalmodigt. Men gladast blev jag kanske ändå över allt de inte sa. Att de till exempel inte kritiserade dialogen, eller dagboken - utan verkade tycka att det fungerad, var trovärdigt, att jag hade hittat språket.

I övrigt händer detta:
* Sara Gimbergsson arbetar med illustrationerna till Pelé, Kaká och jag, känns fantastiskt. Som planerat kommer den i vår, men ännu har jag inte fått något datum.
* Vårfrost har kommit som e-bok, utgiven på förlaget Pupill. Köp eller låna här! Och i dagarna kommer även Spring Frost, den engelska versionen, av Vårfrost. I översättning av Sarah Death. Hur kul som helst!

/Anna


2012-10-03 | 0 kommentarer | Kommentera