Mallis - vi ses igen!

Om ett par dagar lämnar vi Mallorca efter ett fantastiskt år. Det känns vemodigt - jag hade gärna stannat - men också kul, förstås. Att komma hem, och se vad livet i Sverige för med sig. I september kommer till exempel första delen - Stjärnklart, Sally! - i min och Mia Öströms nya barnboksserie om Sally ut (med fantastiskt roliga illustrationer av Jenny Karlsson). Det ska bli spännande, inte minst att ha seminarium på Bokmässan. Jag har inte varit på mässan på ett par år, och ser fram emot ett besök.

Men oj, vad många fina stunder vi har haft här på Mallis. Jag minns inte minst vandringarna. Runt Puig Roig, upp på toppen av Galatzó, från Sóller till Cuber, fantastiska Torrent de Pareis – och så turerna jag har gått med vandringsgruppen, då barnen för det mesta också har varit med. Samt egna vandringar, förstås. Det har blivit en hel del, men jag suktar efter mer, har blivit så bortskämd med att ha bergen nära.

Och så är det alla nya människor som vi har träffat, och som jag kommer att sakna. Genom skolan förstås, andra föräldrar: Maria, Magnus, Ingela, Anders, Mia, Håkan, Ulrika, Tomas, Marta, Niki, Ditte och Sten med fler, med fler. Några av oss har pluggat spanska tillsammans också, och jag är stolt över att ha klarat nivå B1. Och från att ha varit total nybörjare när vi kom hit, kan jag nu hjälpligt föra ett samtal, och läsa en tidning. 

Mallis – nos veremos de nuevo!

/Anna


2014-07-07 | 0 kommentarer | Kommentera