Pangrecension och fin intervju i UNT

Klart att jag nästan satte morgonkaffet i halsen av pur glädje när jag slog upp Svenskans kultursidor och såg den här fantastiska recensionen avPelé, Kaká och jag, skriven av Lena Kåreland:“Fullträff för alla fotbollsknattar”.. Kåreland gör en fin och inkännande läsning av både text och bild, verkligen roligt!

Och dagen därpå publicerades den här intervjun med mig i UNT, skriven av min kollega John Sjögren och med fina bilder av Sven-Olof Ahlgren:En målmedveten författare. Det är förstås inte okomplicerat att bli intervjuad i just UNT, risken finns att folk tänker: jaha, hon är bara med för att hon jobbar där, typiskt att framhålla egna medarbetare. Och jag blev inte heller intervjuad i samband med att min ungdomsroman kom i höstas, vilket jag tycker var helt riktigt. Men det är klart, att när jag nu ger ut ännu en bok och blir intervjuad i andra lokala medier, blev det mer relevant. Andra Uppsalaförfattare hade behandlats på samma vis. Och självklart är det helt öppet i artikeln att jag själv arbetar på redaktionen.

Om jag nu ska fortsätta med händelser runt Pelé, Kaká och jag. Här skriver recensenten Lena Kjersén Edman i Västerbottens-Kuriren om en rad bilderböcker, utgivna under våren: Vibrerar av känslor, energi och rädsla. . Om just Pelé, Kaká och jag skriver hon: “Små fotbollsnördar har fått en egen bilderbok i jagberättelsen Pelé, Kaká och jag av Anna Ehn och Sara Gimbergson (Opal). Olle älskar fotboll och vill bara vara ifred för att i ensamhet få sätta ihop sina långa listor med de största manliga fotbollsspelarna genom tiderna. När Olle skriver och tejpar ser han allt det härliga framför sig: hur han själv rusar in på arenan och fintar, glider, dribblar, passar, rusar mot mål – och skjuter! De andra spelarna på listorna och på planen har namn som Pelé, Müller, Maradona, Silva, Klose, Cruyff, Beckenbauer, Messi och Kaká.
Fotbollsstjärnorna känns som Olles egna vänner och sturige Olle trivs mycket bättre i sin fantasivärld än i sin vardagsvärld där det finns bökiga småsyskon och en mamma som säger att nu är det dags att äta.
Sara Gimbergsons expressiva bilder vibrerar av känslor som Olle själv inte är medveten om – nog är detta en bra samtalsbok. Inte bara om fotboll.”

/Anna


Namn


E-mail


Kommentar