Sprudlande slöjdkonst på Valsätraskolan

Vilket roligt vernissage jag har varit i dag! Jag är djupt imponerad av niorna och femmorna på Valsätraskolan och deras slöjdskapande. I skolbiblioteket, i centralkapprummet och på expeditionen hängde ord, slöjdade i olika tekniker: trä, metall, broderi. Det var sprudlande, tänkvärt och kraftfullt. Och väldigt fint monterat dessutom, orden kom verkligen till sin rätt och bidrar nu till utsmyckningen av skolan.

Eleverna hade – inom ramen för ett skapande skola-projekt i ämnena slöjd och svenska - alltså fått välja ett ord, som sa något om dem själva, eller som uttryckte något de tyckte var viktigt. Och sedan fick de – under handledning och stöd av en rad skickliga slöjdare från bland annat Hemslöjden - arbeta fram sina ord i något spännande material. Under en hel dag, vilken lyx! Själv bidrog jag lite grann inledningsvis i projektet genom att prata om ord och språk och varför det är viktigt att söka det exakta uttrycket för det man vill säga.

Slutresultatet blev denna kreativa utställning, och garanterat många spännande samtal och tankar och nya lärdomar under vägen – tack alla inblandade, vuxna som elever, det här var jättekul. På bilden syns en av många favoriter, ordet “nej” gjort i trä, och så “framgång” i metall.

/Anna


Namn


E-mail


Kommentar