Om mig

Jag är författare och journalist. Mina senaste böcker är barnboksserien om Sally, som jag gör tillsammans med författaren Mia Öström och Jenny Karlsson. Fyra titlar har kommit ut; Plaskvått, Sally!, Läskigt, Sally!, Trixigt, Sally! och Stjärnklart, Sally!.

Sally-böckerna är utgivna på Bokförlaget Opal, och där har jag även givit ut bilderboken Pelé, Kaká och jag (med fina illustrationer av Sara Gimbergsson) samt ungdomsromanen Det finns så många toppar man blir aldrig aldrig nöjd. Här är minpresentation på Opals hemsida.

Jag har tidigare gett ut romanerna Vårfrost och Man ska vara tyst när man önskar, samt reportageboken Syns du inte, finns du inte (tillsammans med Sara Larsson). Läs mer om mina böckerhär.

Jag lever och bor i Uppsala, med min man, tre barn och ett utfluget bonusbarn.
Så ofta jag kan åker jag till Fårö. Cecilia Mellbergs fina bilder av mig här på hemsidan är tagna på Norsholmen, Fårös vackraste plats.

Jag är frilans, och har bland annat uppdrag för Svenska Dagbladet. Jag sitter i styrelsen för BULT, barn- och ungdomssektionen i Sveriges Författarförbund.
2000-2015 var jag anställd på Upsala Nya Tidning. Jag har redigerat, varit kulturreporter och litteraturredaktör, samt i perioder haft nyhetsansvar samt vikarierat som kulturchef. Jag skriver även krönikor och litteraturkritik.

Tidigare har jag haft vikariat på Östgöta Correspondenten, Nordvästra Skånes tidningar och Ljusdalsposten. Jag har också frilansat.
Jag har gått journalistprogrammet på JMK, Stockholms universitet, samt författarutbildningen Litterär gestaltning vid Göteborgs universitet. Jag har också gått skrivarlinjen på Nordens folkhögskola Biskops-Arnö, samt läst genusvetenskap A vid Gävle högskola.  En gång i tiden gick jag också den fantastiska lilla kursen Att förstå lyrik på Visby högskola men i regi av Lunds universitet.


Mina böcker kan du läsa om här:böcker. Och mina texter kan du läsa om här:texter.

Anna Ehn, författare och journalist